Limburgse samenwerking loopt vooruit op plan Vandeurzen

Limburgse samenwerking loopt vooruit op plan Vandeurzen

KURT MEERS 17 DECEMBER 2016

De Vlaamse Regering heeft vrijdag beslist dat er bedrijfscoaches in het leven worden geroepen om de gezondheid van werknemers te bevorderen. “Ze zullen tijdens de werkuren mensen helpen rond gezonde voeding, alcohol- en tabakpreventie, beweging en geestelijke gezondheid”, zegt Jo Vandeurzen, Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin.

In Limburg wordt al volop ingespeeld op die behoefte. Het aanbod van coaches neemt uitbreiding en wordt sterk geprofessionaliseerd. Mooi voorbeeld is de recente samenwerking tussen 2 organisaties TDB-Fit en Ready 2 Improve. Ze vormen samen een netwerk van coaches die in heel Limburg actief zijn. “We zijn gestart met het succesvolle project Het Fitste Bedrijf, waarbij we de werknemers van diverse ondernemingen aan het sporten hebben gekregen”, zegt Wouter Goris van Ready 2 Improve. “Daarbij hebben we vanuit onze praktijk de regio Sint-Truiden verder bediend. Door samenwerkingsverbanden op te zetten, breidt die vlek zich nu uit over heel Limburg.”

Recente aanwinst is TDB-Fit, het bedrijf van Thijs De Boevere, een gediplomeerd fitnesscoach en personal trainer. Hij zal ondernemers en werknemers in de regio Hasselt-Genk begeleiden. “Met een team van professionele coaches werken we programma’s uit op het vlak van beweging, voeding, motivatiepsychologie, rookstop, enzovoort”, zegt Thijs De Boevere (foto). “De sessies vinden plaats in het bedrijf zelf of in onze praktijk. Bij goed weer trekken we uiteraard naar de gezonde buitenlucht. Het doel is simpel: de fysieke en geestelijke gezondheid van iedereen in het bedrijf omhoog krikken. Dat komt niet alleen de personen in kwestie ten goede, maar ook de prestaties op het werk en de teamspirit zullen er wel bij varen. Win-win over de hele lijn dus…”

Bekijk hier het originele artikel van Made in Limburg: http://www.madeinlimburg.be/nieuws/limburgse-samenwerking-loopt-vooruit-op-plan-vandeurzen/ , (17/12/2016)