Limburgse samenwerking loopt vooruit op plan Vandeurzen

Limburgse samenwerking loopt vooruit op plan Vandeurzen. KURT MEERS 17 DECEMBER 2016 De Vlaamse Regering heeft vrijdag beslist dat er bedrijfscoaches in het leven worden geroepen om de gezondheid van werknemers te bevorderen. “Ze zullen tijdens de werkuren mensen helpen rond gezonde voeding, alcohol- en tabakpreventie, beweging en geestelijke gezondheid”, zegt Jo Vandeurzen, Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin. In Limburg wordt al volop ingespeeld op die behoefte. Het aanbod van coaches neemt uitbreiding en wordt sterk geprofessionaliseerd. Mooi voorbeeld is de recente samenwerking tussen 2 organisaties TDB-Fit en Ready 2 Improve. Ze vormen samen een netwerk van coaches die in heel Limburg actief zijn. “We zijn gestart met het succesvolle project Het Fitste Bedrijf, waarbij we de werknemers van diverse ondernemingen aan het sporten hebben gekregen”, zegt Wouter Goris van Ready 2 Improve. “Daarbij hebben we vanuit onze praktijk de regio Sint-Truiden verder bediend. Door samenwerkingsverbanden op te zetten, breidt die vlek zich nu uit over heel Limburg.” Recente aanwinst is TDB-Fit, het bedrijf van Thijs De Boevere, een gediplomeerd fitnesscoach en personal trainer. Hij zal ondernemers en werknemers in de regio Hasselt-Genk begeleiden. “Met een team van professionele coaches werken we programma’s uit op het vlak van beweging, voeding, motivatiepsychologie, rookstop, enzovoort”, zegt Thijs De Boevere (foto). “De sessies vinden plaats in het bedrijf zelf of in onze praktijk. Bij goed weer trekken we uiteraard naar de gezonde buitenlucht. Het doel is simpel: de fysieke en geestelijke gezondheid van iedereen in het bedrijf omhoog krikken. Dat komt niet alleen de personen in kwestie ten goede, maar ook de prestaties op het werk en de teamspirit zullen er wel bij varen. Win-win over de hele lijn dus…” Bekijk hier het originele artikel van Made in Limburg: http://www.madeinlimburg.be/nieuws/limburgse-samenwerking-loopt-vooruit-op-plan-vandeurzen/ , (17/12/2016)
Lees meer

Punch Powertrain zet gezonde levensstijl medewerkers op de rails

Punch Powertrain zet gezonde levensstijl medewerkers op de rails. 10 januari 2018 Het zal niemand verbazen dat de medewerkers van het Truiense bedrijf Punch Powertrain fluitend naar het werk gaan. Bij de ontwikkelaar en producent van automatische transmissies is een omvangrijk programma opgestart dat de collega's op sleeptouw neemt voor een gezonde levensstijl. De mensen ervaren zelf dat hun prestaties op het werk verbeteren nu ze gebruik kunnen maken van een fitnesszaal, rookstopbegeleiding, een persoonlijke gezondheidscoach of een start2run-cursus. Mentale en fysieke gezondheid zijn belangrijk voor de CEO van Punch Powertrain, Cor van Otterloo. Zelf staat hij elke ochtend al om 6.15 uur op de loopband. "Ik voel me goed bij mijn ochtendlijke loopsessies. Geoefende lopers doen misschien smalend over mijn tempo, maar ik ben perfect gelukkig als ik een gemiddelde van zes kilometer per uur haal. Ik verschijn veel fitter op kantoor en dat merken mijn collega’s ook.” Omdat het een invloed heeft op de prestaties voor het bedrijf, moedigt van Otterloo zijn medewerkers aan om hun fysieke paraatheid te optimaliseren. Met de opstart van een omvangrijk programma faciliteert Punch Powertrain de collega's die een gezonde levensstijl tot hun goede voornemen van 2018 hebben gemaakt. Het bedrijf ging hiervoor in zee met Ready2Improve, een organisatie die ook uit Sint-Truiden komt, en veel ervaring heeft met het opzetten van allerlei initiatieven om werknemers fit en gezond te maken. Personal coach Een eerste project is de 'inhouse' fitnesszaal. Met nu al 258 inschrijvingen, maakt ongeveer 1 op 5 werknemers van Punch Powertrain hiervan gebruik. "We zorgen dat er regelmatig een professionele coach aanwezig is, zodat de sporters op ieder moment advies krijgen om hun doelstellingen op een efficiënte en verantwoorde manier te bereiken", zegt Wouter Goris van Ready2Improve. "Zo hebben ze als het ware een personal coach aan hun zijde." Start2run Tijdens het eerste kwartaal van 2018 krijgen de medewerkers drie uitdagingen voorgeschoteld, waar ze naar eigen goeddunken voor kunnen intekenen. "De doelstellingen zijn: gezond vermageren, stoppen met roken en de conditie verbeteren", aldus nog Wouter Goris. "Door de combinatie van workshops, individuele en groepsbegeleiding, de fitness, personal training, fitheidsmetingen en een start2run wordt iedereen een handje geholpen om de uitdagingen tot een goed einde te brengen." Tot slot neemt het bedrijf zelf nog een aantal initiatieven rond gezondheid voor de medewerkers, zoals een magazine en de dagelijkse zorg voor een uitgebreide saladbar in het restaurant. Lees hier het originele artikel: https://www.jobat.be/nl/art/punch-powertrain-zet-gezonde-levensstijl-medewerkers-op-de-rails
Lees meer

Fit fact: Wist je dat je met een gezonde levensstijl chronische ziektes kan voorkomen?

Wist je dat je met een gezonde levensstijl chronische ziektes kan voorkomen? Als 300 van je facebookvrienden overgaan op een gezonde levensstijl, zorgt dit ervoor dat 88 van deze vrienden geen hart- en vaatziekten krijgen, 85 vrienden geen diabetes type 2 krijgen en 60 vrienden geen borst- dikke darm- of longkanker krijgen! #Eetalseenexpert *Op individueel niveau kan er nooit voorspeld worden wie ziek wordt* Meer weten? Contacteer mij gerust. Bronvermelding: Berkenpas, M., Herweijer, G., Klamer, J. & Smit, L. (2017). Eet als een expert. (10de druk). Utrecht/Antwerpen: Kosmos Uitgevers.
Lees meer

Activiteit in de kijker: Core stability

Core stability. Onze CORE is het fundament van ons lichaam. Alles steunt op en vertrekt vanuit je core. De training van de core heeft als doel de dieperliggende buikspieren, die de ruggengraat, het bekken en de schouders met elkaar verbinden, te trainen. Hierdoor kunnen we onze goede lichaamshouding behouden of verbeteren en het laat ons toe om effectiever en gezonder te bewegen. Een goede "core stability" kan ervoor zorgen dat we beter kunnen sporten met minder kans op blessures. Veel sporttakken vragen een goede looptechniek. De kracht die we hiervoor nodig hebben vertrekt vanuit het centrum van het lichaam. Core stability training zorgt voor efficiëntere en beter gecoördineerde bewegingen. De mogelijkheid om je lichaamshouding te controleren helpt je bij je sportprestaties en beschermt je rug bij extreme bewegingen in de romp. Een goede core zal je sportprestaties en gezondheid positief beïnvloeden.
Lees meer

Klant aan het woord: Tim

Tim, 40 jaar. COO Interboring ________ "Ik heb Thijs heel toevallig leren kennen doordat mijn vrouw met een vriendin groepslessen volgde bij hem. De vriendin was een keer ziek en ik werd gevraagd om mee te gaan. Mijn vrouw dacht, omwille van mijn sportieve verleden, dat deze training veel te licht zou zijn, maar dat draaide helemaal anders uit. Hoe konden die simpele oefeningen zonder gewichten zo doeltreffend zijn? Kort erna kreeg ik als verjaardagscadeau een 10-beurtenkaart voor personal training bij Thijs. Hier heb ik het verschil tussen een klassieke fitness en een degelijke personal coach pas echt ervaren. Thijs leert je eerst kennen en bokst op basis hiervan een parcours van oefeningen in elkaar waarbij elke beurt verschillend is qua uitvoering en tegelijk een zoektocht is naar het verleggen van je grenzen. Ik kan je verzekeren, in het begin denk je de volgende dagen meer aan Thijs dan je zelf wil! Thijs heeft ervoor gezorgd dat de pijn in mijn rug en nek, die al jaren duurde; stilaan terug verdween. Samen met hem kreeg ik het zelfs voor mekaar om mijn eerste marathon te lopen! Kort samengevat, deze coach zorgt ervoor dat je weer bewust leeft! Thijs bedankt voor dit grote cadeau!"
Lees meer